Tuesday, January 10, 2012

Senarai kedai buku yang menerima baucar buku RM200 1Malaysia

Di pos ini kami akan update senarai buku dari masa ke semasa.Harap bersabar.

Antara senarai kedai buku yang menerima baucar buku RM200 1Malaysia
  1. Kedai buku dalam UiTM iaitu dekat Anjung Siswa 
  2. Kedai Buku Hasani. Boleh klik di sini. 
  3. Anda juga boleh beli secara online di www.kedaibuku.com.my. Cara pembelian klik di sini!
  4. Kedai buku Popular
  5. MPH Bookstore
  6. Semua kedai buku seluruh Malaysia, pastikan tanya kaunter bayaran terlebih dahulu sebelum beli untuk kepastian.
  7. Dapatkan barangan selain dari buku di www.kedaibuku.pja.my
  8. Kedai Alat Tulis QS Stationary (Berhampiran The Store Kangar tingkat atas)
  9. Pustaka Union (Berhampiran pejabat Poslaju Kangar)
  10. Pustaka Aman (Belakang Maybank Kangar) 
  11. Kedai Iqra' Books (Plaza Kangar, Jalan Raja Syed Alwi, Kangar)
  12. Jujaya Stationary (dekat stesen bas Kangar, nak fotostat boleh, alat permainan ada seperti raket badminton & ping pong, ink printer, kalkulator) 
  13. Perpustakaan Dato' Jaafar Hassan UiTM Perlis menjemput pembekal bagi mengadakan jualan buku (pembekal yang menerima baucar RM200 1Malaysia) pada tarikh berikut 18,19,20,25,26,27,30,31 Januari dan 1 Februari 2012. Semua jualan bertempat di perpustakaan. Semoga ianya memudahkan pelajar bagi mendapat buku yang berkualiti.
  14. TARIKH
    JUMLAH GERAI
    NAMA SYARIKAT
    18 - 20 Jan 2012
    4
    1)      Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad
    2)      Refined Contour Sdn Bhd
    3)      Iqraq Books
    4)      CPS Ventures Sdn Bhd
    25 - 27 Jan
    2012
    9
    1)      Edu Resources Enterprise (3)
    2)      Landasan Maju Enterprise (2)
    3)      Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad
    4)      Iqraq Books
    5)      CPS Ventures Sdn Bhd
    6)      Jendela Informasi Sdn Bhd
    30 - 31 Jan & 1 Feb 2012
    13
    1)      Edu Resources Enterprise (3)
    2)      Landasan Maju Enterprise (2)
    3)      CPS Ventures Sdn Bhd
    4)      Intrabakti Sdn Bhd
    5)      Badan Cemerlang Sdn Bhd
    6)      SyaMOZ Sdn Bhd
    7)      YPJ Publications & Distributions Sdn Bhd
    8)      Kreatif Padu Marketing
    9)      Darul Risalah Sdn Bhd
    10)    Koperasi Universiti Teknologi MARA Berhad

ALTERNATIF: Proses Tempahan Dengan Baucar Buku BB1M jika buku tersebut tidak disenaraikan dalam laman web kedaibuku.com.my
1. Senarai tajuk buku yang diperlukan
2. Emailkan kepada  sales@kedaibuku.com.my dan berikan maklumat lengkap seperti nama, alamat dan no telefon.
3. Mereka akan hubungi dengan segera.




Lain-lain kami akan update di sini kerana pihak UiTM tidak mempunyai maklumat senarai kedai buku yang mengambil bahagian untuk menukar baucar.Kami meminta para pelajar yang mempunyai maklumat supaya komen di sini kedai buku yang menerima baucar.Terima kasih atas kerjasama.

Sedikit perkongsian:
"Anda mempunyai 3 bulan untuk menukar baucar tidak perlu tergesa-gesa.Sila bertanya kepada kedai buku barang apa yang boleh ditukar dengan baucar kerana baucar juga boleh ditukarkan kepada barangan lain yang ada di kedai buku seperti alat tulis,kalkulator dan lain-lain.

Pelajar jual Baucar Buku 1Malaysia boleh dipenjara

2012/01/27
PUTRAJAYA: Pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta yang menjual dan melelong Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) termasuk menerusi laman web boleh dihukum penjara tidak lebih lima tahun, selain denda dan sebat.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Abdul Razak Abdul Majid, berkata pihaknya menerima laporan daripada pegawai kanan Kementerian Pengajian Tinggi berhubung kes itu malam kelmarin dan siasatan dilakukan mengikut Seksyen 403 Kanun Keseksaan atas kesalahan menyalahgunakan harta dengan curang. 

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/PelajarjualBaucarBuku1Malaysiabolehdipenjara/Article


PERHATIAN: Pelajar yang ada masalah disebabkan tersilap menulis nombor pelajar di atas baucar, bolehlah menulis nombor Mykad di atas baucar. Tetapi jangan potong nombor pelajar yang telah ditulis itu.

~Kebersamaan Dalam Merealisasikan Idealisme Mahasiswa~
------------------------------------
Here is how to get sponsored to travel London during the Olympics
 http://says.com/recommendations/samsung-olympics
------------------------------------

28 comments:

  1. mana senarai kedai bukunya bangang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antara senarai kedai buku yang menerima baucar buku RM200 1Malaysia
      Kedai buku dalam UiTM iaitu dekat Anjung Siswa
      Kedai Buku Hasani. Boleh klik di sini.
      Anda juga boleh beli secara online di www.kedaibuku.com.my. Cara pembelian klik di sini!
      Kedai buku Popular
      MPH Bookstore
      Semua kedai buku seluruh Malaysia, pastikan tanya kaunter bayaran terlebih dahulu sebelum beli untuk kepastian.
      Dapatkan barangan selain dari buku di www.kedaibuku.pja.my
      nie bkn senarai kedai buku ke?

      Delete
    2. nieh...asew2 last ko mkan penampar bila?bngang2...aq sepak jugak mulut ko nnti..p balik!!!

      Delete
  2. bg baucer wtpe klu die x inform pn senarai kedai buku y blh terima baucer nie..

    ReplyDelete
  3. Kat area Perlis xde ke? menyusahkan btol la...kalu wat baucer bg la biar seluruh Malaysia ad kdai bku utk redeem baucer 2...kalu x bek xpyh wat la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut masuk uitm jer kan? tak tak fikir panjang..

      Delete
  4. Rezeki bukan selalu boleh dapat . Besyukurlah apa yang diberi .

    ReplyDelete
  5. bersyukur dgn ape yg dapat...lebih bersyukur kalau dpt cash...kalau memberi biar la ikhlas...jangan menyusahkan pihak lain...tq

    ReplyDelete
  6. Anonymous, x nak amik takpe, bagi kepada yang memerlukan

    ReplyDelete
  7. bayar tambang gune baucer jgk,bley x???jauh tuuu nk g sg petani~~~

    ReplyDelete
  8. Kepada yang berkata "bangang" tu tak b oleh cakap elok-elok ke? Perlukah berkasar sebegitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. orng 2 xreti nak bce
      sbb 2 dia xtw mne tulis snarai kdai bku 2

      Delete
  9. klau bagi cash kan senang.. ishh.

    ReplyDelete
  10. bersyukur laaaaa ape yg ade :)
    jgn laa nak merungut..
    kira untung dapat voucher percuma. . .
    jgn biar rezeki yang kita dapat tuu di tarik balek..
    :)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. sempat gi promote link yer..heh :)

    ReplyDelete
  13. bole beli komik x???

    ReplyDelete
  14. adik2, jgn banyak songeh kata kenapa kedai di perlis xda yg menerima boucer buku tuh. untuk sesebuah kedai mengambil masa 4 bulan untuk tebus boucer tersebut dari pihak kerajaan. oleh itu, hanya kedai2 besar sahaja yang mampu untuk menerima boucer ini. cuba bayangkan kalau kedai kecik di perlis nak tebus, dah la ambil masa 4 bulan. macam mna diorang nak cari modal sementara tunggu 4 bulan itu? so, sebab tu hanya kedai2 buku besar saja yg mampu.

    konklusinya,
    BE MATURE!!!, pi tengok wayang sampai alor star bleh, pi shopping sampai penang boleh. nk bli buku kat popular alor star tak boleh ke dikkk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah da besar xleh nk pkir ag
      ape gne blajr tnggi2

      Delete
  15. Ramai org x bersyukur bila dapat baucher nih.... kalau x nak x payah laaa amik....

    ReplyDelete
  16. Makluman awal: Perpustakaan Dato' Jaafar Hassan UiTM Perlis akan menjemput pembekal bagi mengadakan jualan buku (pembekal yang menerima baucar RM200 1Malaysia) pada tarikh berikut 18,19,20,25,26,27,30,31 Januari dan 1 Februari 2012. Semua jualan bertempat di perpustakaan. Semoga ianya memudahkan pelajar bagi mendapat buku yang berkualiti.

    ReplyDelete
  17. Aku ke kedai buku POPULAR di Jaya Jusco Cheras Selatan petang tadi. Beratur punya la lama. Ada 3 org budak muda dok beli barang makanan mcm nak ber parti.
    Dok tambah barang sampai aku sound baru nak pilih barang ke? Jawap si adik cashier nak kasi cukup.

    Cukup apa? Rupanya beli makanan guna BOUCER BUKU 1MALAYSIA, RM 350.08. Bayar 10 sen dapat barang makanan RM 350. Org suruh beli buku dia org dok beli makanan.

    Aku sound si cashier tu. Kalau aku report naiya ko. Kat mana aku nak report ni.

    Aku sbg pembayar cukai mmg x puas ati. Anak aku sek menengah blj cuma dpt 100 hingit. Ni sipelajar Institut Pengajian Tinggi dapat RM200 beli makanan. Pelahap..

    ReplyDelete
  18. malu je byk byk2 komen ayt2 kasar nih. uuuhh..mgntok aa

    ReplyDelete
  19. hahahha....p popular beli apa??? noval,majalah,komik,buku masakan...hahahaha...WTF...baik beli buku rujukan

    ReplyDelete
  20. Boleh tebus di pekan kampar

    ReplyDelete
  21. Saya dapat guna baucar 200 di HP Bookstore Kampar dengan senang.kedai tu buka tiap hari termasuk haricuti umum. 30 jalan balai kampar tel 05-4664862.

    ReplyDelete
  22. nak tanya...kalo kedai buku first touch bleh x????

    ReplyDelete
  23. kenapa org yg komen kt blog yg bg maklumat baik ni cm org2 yg berfikiran tahap haiwan? sia2 kerajaan buat peruntukan utk sekolah n ipta kalau rakyat malaysia mcm ni buat malu dgn negara luar je.

    ReplyDelete